Du är här

2021-04-30 - Samhällsinformation

Inga matcher eller tävlingar för barn och unga

Folkhälsomyndigheten meddelade i veckan att det var aktuellt för barn och unga födda 2002 och senare att få börja spela enstaka matcher igen inom idrotter. Men det lokala smittskyddet säger att det inte är aktuellt för Västernorrland att dra igång några matcher och har utfärdat en särskild rekommendation mot matcher.

I och med att smittspridningen är så pass hög i Västernorrland så är det i nuläget inte aktuellt att hålla igång matcher eller tävlingar för barn och unga i länet. Smittskyddets nya särskilda rekommendation gäller oavsett idrott man utövar och gäller fram till den 21 maj.
– Vid alla aktiviteter som samlar eller blandar grupper av människor kan coronaviruset spridas. Vi har i Västernorrland under en tid haft mycket hög smittspridning och vi måste komma till rätta med det. Därför avråder jag fortsatt från matcher och tävlingar, säger smittskyddsläkare Hans Boman på regionens hemsida om rekommendationen, men säger även att träning fortfarande är tillåtet för barn och unga.
– Fysisk aktivitet är viktigt och bra för alla, inte minst barn. Att träna är därför tillåtet men jag ser det som nödvändigt att ta bort riskerna som uppstår när barn från olika grupper eller lag samlas. Smittspridning sker också bland unga så det är viktigt att avstå från att spela match och tävla en tid till.

Dela med dig av denna artikel på: