Du är här

2021-04-27 - Modo Hockey

Oscar Pettersson tillbaka i Modo

Idag meddelar Modo Hockey att Oscar Pettersson kommer tillbaka till Modo efter att ha spelat två säsonger i Västervik.
– Det känns riktigt roligt att komma hem till Modo igen, vi ska göra någonting riktigt bra, kommenterar Pettersson själv på Modos hemsida.

Oscar Pettersson, forward, har gjort större delen av sin hockeyresa i Örnsköldsvik och Modo. Som junior har han spelat för både ÖHF och Modo, och han har även spelat inom både ÖHF’s herrlag i Hockeyettan och representerat Modo i HockeyAllsvenskan. Under de senaste två säsongerna spelade han för Västervik och gjorde 25 seriepoäng på 98 matcher, men nu kommer han tillbaka till Modo i ett kontrakt skrivet på två år.
– Vi vet vad vi får i Oscar, han har en bra karaktär, han kan spela en tuff roll och vara jobbig för motståndarna samtidigt som han kan producera offensivt. Det är få som har båda delarna, kommenterar Modo Hockeys sportchef Henrik Gradin och fortsätter:
– Vi är väldigt glada att Oscar kommer tillbaka till oss det är mycket värt att få in en kille som gått genom våra juniorled och kan vår verksamhet. Det är viktigt att ta vara på spelare som varit i vår organisation och att de får möjlighet att utvecklas och sedan komma tillbaka till Modo och ta nästa steg.

Pettersson säger själv att han tycker att det känns ”skitkul” att vara tillbaka i Modo.
– Det känns skitkul att vara tillbaka i Modo igen. Har pratat mycket med Gradin om hur han ser på lagbygget och det känns väldigt spännande. Sedan så är det ju ett extra plus att Karlin blev tränare här också. Under mina tidigare år i HockeyAllsvenskan så har jag haft en annan typ av roll än vad jag haft under de senaste åren. Nu känner jag mig tryggare på allsvensk nivå och kan ta för mig på ett annat sätt och vet vad jag kan bidra med i laget.

 

Dela med dig av denna artikel på: