Du är här

2021-04-26 - Modo Hockey

Skriver kontrakt med tidigare Timrå-center

Modo Hockey meddelar att de tecknat kontrakt med centern Erik Karlsson.
– Känns riktigt bra att vi knutit till oss en skicklig tvåvägscenter med bra karaktär som spenderat de senaste tre säsongerna i den finska högstaligan, säger sportchef Henrik Gradin på klubbens hemsida.

Erik Karlsson, 26, är född i Lerum och har spelat flera juniorsäsonger med Frölunda där han bland annat varit med och tagit sm-guld i U16, J18 och J20 samt brons i J18 och TV-pucken. Utöver det har han även vunnit JVM-silver i både J18 och J20. Förutom Frölunda så har han även spelat i amerikanska AHL och ECHL-ligorna där han spelat för Charlotte Checkers respektive Florida Everblades, och har här i Sverige spelat för Timrå i HockeyAllsvenskan. Senast kommer han från att ha spelat tre säsonger i finska Liiga-laget KooKoo, där han gjorde sju mål och stod för 17 poäng på 55 matcher under den senaste säsongen.

På Modos hemsida säger han att det känns fint att vara tillbaka i Sverige och ärofyllt att få spela för Modo.
– Känns fint att vara tillbaka i Sverige igen, ända sedan jag var liten har jag hört mycket gott om Modo och det är ärofyllt att få vara här. Modo Hockey har alltid varit en stor klubb och jag ser alla möjligheter att lyckas bra i den här omgivningen. Lagbygget ser spännande ut, också väldigt roligt att återförenas med Alexander Ytterell som jag spelade tillsammans med i Finland, säger han och avslutar:
– Sommaren kommer till största delen spenderas i Örnsköldsvik för att lära känna staden och laget. Jag vill komma in och göra ett hårt jobb och bidra med poäng men också till att göra min omgivning bättre. Känner mig grymt taggad för detta och jag tror den kommande säsongen kommer blir riktigt rolig!

Kontraktet med Modo är skrivet på två år.

 

Dela med dig av denna artikel på: