Du är här

2021-04-21 - Modo Hockey

Tecknar kontrakt med talangfull center

Modo meddelar idag att de tecknat ett tvåårigt kontrakt med den 20-årige centern Oscar Nordin.
– Det är riktigt roligt att vi kan knyta upp Oscar, som gått genom våra juniorled och som har en ljus framtid framför sig, säger sportchef Henrik Gradin på klubbens hemsida.

Oscar Nordin kommer från Sollefteå men har tidigare tagit sig till Modo som junior via Sollefteå Hockey och Kramfors-Alliansen. Han har spelat i Modos J18 och J20-lag och var bland annat med i den trupp som tog hem J20-guldet under 2019. Under den tidigare säsongen fick han smaka på att spela på seniornivå, och nu tar han steget upp fullt ut under det tvååriga kontrakt han tecknat med klubben. 
– Oscar har gjort det fantastiskt bra i både J18 och J20 och det är väldigt roligt att han får den här chansen. Han är en smart spelare och en duktig playmaker som tar ett stort ansvar över hela banan, det ska bli roligt att följa hans fortsatta utveckling, kommenterar J20:s huvudtränare Emil Svelander.

Nordin säger själv att han trivs bra i klubben och att han kommer att tävla för att ta en plats i laget. 
– Jag trivs väldigt bra i Modo och i Örnsköldsvik, så det var ingenting att tveka på när den här möjligheten dök upp. Jag kommer jobba stenhårt varje dag och tävla om att ta en plats i laget, säger han.
– I Oscar ser vi en talangfull center med bra räckvidd och ett spelsinne som vi tror mycket på. Extra roligt att det är en spelare från närområdet och som gått genom vår organisation. Han kommer att få kombinera spel i herrlaget med mycket matcher i Örnsköldsvik Hockey då det är extremt viktigt med mycket speltid i hans ålder, avslutar Henrik Gradin.

 

Dela med dig av denna artikel på: