Du är här

2021-04-24 - Motor
  • Foto: Privat

Vinn en PV från 1956

Första maj är, som alla motorintresserade vet, dagen då SHRA Örnsköldsvik fyller Magasinsgaraget med bilar och motorcyklar – och massor av publik. I fjol blev utställningen som bekant inställd, men då hade arrangörerna ändå hunnit fotografera en mängd utställningsobjekt så att man kunde genomföra en omröstning på nätet. I år var det lönlöst att försöka hoppas på en utställning, i stället arrangerar SHRA ett bil-lotteri.

– Vi ville hitta på något, det är ju utställningen vi lever på så nu har vi inga intäkter. I år skulle vi dessutom haft 45-års-jubileum, berättar Jonas Lundgren, en av många entusiaster i SHRA.
Nu blir det ett lotteri som startar 1 maj och priset är en riktig raritet, en Volvo PV från 1956.
– Vi köpte den i Skorped för ett tag sedan, den är fullt körbar och vi har fixat till den, polerat och bytt däck – så att vem som helst ska kunna sätta sig i och köra.
Lotterna säljs av SHRA:s medlemmar men man ska också försöka få till en försäljning via sociala medier. Sedan hoppas man på att den långlivade motorshowen kan vara tillbaka igen 2022.
– Vi måste tro att allt ska vara som vanligt igen nästa år, och att vi då får tillgång till lokalen. Det här är en tradition, både för publik och för oss alla i klubben. 

 

Dela med dig av denna artikel på: