Du är här

2021-04-16 - Modo Hockey

Mattias Karlin blir Modos huvudtränare

Det har spekulerats en hel del kring Mattias Karlin och Modo, men nu är det slutspekulerat. Modo meddelar idag att Karlin blir klubbens nya huvudtränare.
– Det är en väldigt härlig känsla att komma hem till Modo, det är klubben man representerat en stor del av sitt liv och Modo-hjärtat är stort, säger Karlin på klubbens hemsida.

För inbitna Modoiter och hockeyfans behöver nog inte Mattias Karlin någon större presentation. Hans karriär startade med Modo Hockey och han har spelat för klubben i både J18, J20 samt fyra säsonger i Elitserien. Han hade en framtid i den amerikanska hockeyligan i klubben Providence Bruins men en knäskada tvingade honom att sadla om. Istället för spelare så blev han tränare och har tränat KB65, Linden HF, Örnsköldsviks HF, Mora och Västervik.

Just Västervik är där han kommer från senast efter att ha tränat klubben i tio säsonger och tagit laget till både Hockeyettan och Hockeyallsvenskan, och nu kommer han tillbaka till Örnsköldsvik och Modo med sikte att ta klubben till slutspelet under den kommande säsongen.
– Det är en väldigt härlig känsla att komma hem till Modo. Det är min moderklubb och jag har följt laget hela tiden och hängt med när Modo är i farten. Det känns kul att få komma hem och bidra. Modo-hjärtat är stort, jag representerade klubben under nästan hela min karriär, från sex års ålder, kommenterar Karlin på Modos hemsida och fortsätter:
– Jag har varit tio år i Västervik, en fjärdedel av mitt liv, men allting har sin tid och nu är det Modo Hockey som jag ser fram emot att få vara en del av. Vi ska jobba med att hela tiden bli bättre och det ska synas på planen. Vi ska sikta på slutspel och där kan allting hända.

Kontraktet som Karlin tecknat med Modo gäller för tre år. Planen är att han ska komma upp till Örnsköldsvik i maj för att påbörja arbetet som ny huvudtränare för klubben.

 

Dela med dig av denna artikel på: