Övrigt

Återbruks-pyssla med Sofi

Släng inte gamla grejer bara för att du inte längre använder dem. Med lite fantasi och kreativitet kan de få ett nytt liv. Här bjuder Sofi Nordin från Husum på några intressanta återbrukstips.

 

Piedestal av dörrmatta

  • Du behöver: 
    Buntband, dörrmatta, bricka eller gryt-underlägg, sprayfärg
  • Hur gjorde jag? 
    Superenkelt pyssel, som blir väldigt fint! Jag band ihop mattan med buntband (långsidan på baksidan).Sedan spraymålade jag mattan efteråt, och gryt-underlägget passade perfekt. Men här kan du även använda till exempel ett fint fat.

Flaskor blir fina vaser

  • Du behöver:
    Grillolje-, fondflaskor eller andra flaskor som du sparat, spackel, sprayfärg.
  • Hur gjorde jag?
    Jag duttade på spackel på flaskorna, men lät halsarna vara, och sedan spray-målade jag dom  i guld. Så enkelt återbruk, men jag älskar det!

Betonglook med svartpeppar

  • Du behöver:
    Vas, svartpeppar, akrylfärg/hobbyfärg
  • Hur gjorde jag?
    Jag köpte en glasvas på loppis, och jag älskar att göra om loppisfynd! Jag blandade sedan malen svartpeppar i akrylfärgen (vit och svart, för grått) Sedan duttade jag på färgen på krukan och tillsatte mer svartpeppar på själva färgen och lät det torka!

 

Om Sofi Nordin

Ålder: 32 år.
Bor: Husum.
Intressen: Älskar Pyssel och återbruk! ”Återbruk ligger mig varmt om hjärtat.Vi kan alla återbruka, och genom att vi gör det så hjälper vi till att bevara naturens resurser och skyddar vår miljö.”
Arbete: Frilansare inom pyssel/DIY.
Instagram: @Sofispyssel

 

Publicerat