Du är här

2021-04-17 - Skola & utbildning
Foto: Håkan Nordström

Vinnande Högakustenpussel

Höga Kusten Pussel UF från Nolaskolan gör i SM i maj upp med 35 andra tävlande om att bli Årets UF-företag och till sommaren representera Sverige under EM. Det står klart efter att elevföretaget från Nolaskolan bland andra slagit tvåan Hedbergska gymnasiet i Sundsvall och vunnit Västernorrlands delfinal i den årliga UF-tävlingen.
– Nolaskolan och Hedbergska har en väldigt stor tävlingskultur, därifrån har många tävlat under åren och nått fina resultat, säger Agnes Lindberg, projektledare i arrangerande Ung Företagsamhet Västernorrland.

Kategorin Årets UF-företag är tävlingens mest omfattande och prestigefyllda. Alla företag har fått lämna in en tolvsidig halvårsrapport med resultat och balansräkning och ställts inför en jury via skärm. Att produkten – ett 500-bitarspussel med Höga Kusten-motiv av fotograf Emelie Knutsson – redovisade en stark försäljning imponerade särskilt.
– Vi kontaktade många företag innan vi startade och visste att det skulle sälja, många har gett det som julklappar och presenter till anställda. Vi har omsatt mer än vi trodde och behövt beställa mer, vilket är kul. Höga Kusten har blivit populärt under pandemin och när man är så mycket hemma är det perfekt att kunna göra något, säger Lisa Törmä, vd i Höga Kusten Pussel UF.

Ägarna av Höga Kusten Pussel UF är klasskamraterna Lisa Törmä, vd, Josefin Pettersson, ekonomiansvarig, Ellen Östman, skribent och administratör samt Jakob Olsson, kommunikatör och säljare. De läser ekonomiprogrammet på Nolaskolan. Den 11 maj kan de stå som SM-medaljörer. 

Dela med dig av denna artikel på: