Nyheter/Reportage

En lekfull arbetsplats

Coworking är en företeelse som vuxit i takt med att arbetsmarknaden och synen på arbetsplatsen förändras. Snart invigs House Be i Örnsköldsvik, en kreativ plats för arbete, nätverkande och lek.

Med ett par veckor kvar till öppning är det i stort sett bara möbler som saknas i de nybyggda och renoverade lokalerna vid Centralesplanaden i Örnsköldsvik. När House Be invigs 1 maj försvinner mötesplatsen och begreppet OffCoff men återuppstår i det nya. House Be är coworking-aktören som vuxit rejält de senaste åren, sedan starten i Åre 2017 har de etablerat sju kontor på sex orter i Norrland.
– Det var House Be som hittade OffCoff och det var i precis rätt läge, säger Pia Berggren, community manager för House Be Örnsköldsvik. Vi ville växa men visste att det inte var möjligt i våra lokaler på Lassarettsgatan.
Samtliga medlemmar från OffCoff följer med i flytten och intresset för det nya konceptet är stort. I nuläget finns ett hundratal medlemmar fördelade på 43 bolag.
– Förutom företagen som tar plats i våra lokaler har även företag som hyr lokaler här i Nordiska Centrumhus företagshotell klivit in som medlemmar. Vi är rätt unika med vår bredd av branscher med allt från små enmansföretag till stora bolag.
Coworking bygger på medlemskap och omfattar mer än själva lokalen, kontoret eller skrivbordet. För Pia handlar jobbet som community manager inte bara om att tillhandahålla lokaler och service.
– Jag kommer verkligen att ha världens roligaste jobb. Min roll blir att upptäcka möjliga samarbeten och föra samman företag och människor. Våra värdeord är work, play, be och play-delen är jätteviktig, det ska vara kul att komma till jobbet. Vi flyttar självklart med våra gungor från OffCoff och utifrån medlemmarnas behov skapar vi olika aktiviteter som ger extra energi.

Loungemiljön innanför entrén blir en plats för evenemang, nätverkande, möten och kreativt arbete. Där finns även det viktiga köket och kaffemaskinen. Färgvalen och materialen med mycket trä och glas har koppling till det norrländska och tanken är att detaljer ska koppla till tiden då lokalen var tidningstryckeri.
Innanför den nybyggda delen har rummet som tidigare rymde tryckpressarna förvandlats till en ombonad, modern miljö med en variation av arbetsplatser. Medlemskap finns i olika nivåer, från tillgång till lounge-delen ett par dagar i månaden till ett eget skrivbord i öppet landskap, studio för en person eller kontorsrum för flera.
– Flexibiliteten är viktig och lokalerna är tillgängliga dygnet runt för våra medlemmar, all bokning sker i vår egen app. Kvällstid kan vi erbjuda möteslokaler till föreningslivet. Det här kommer verkligen att vara en plats som sjuder av liv dit alla ska känna sig välkomna.

 

Publicerat