Hockey

Förstärker med back från Västerbotten

Örnsköldsvik Hockey Förening meddelar att backen Daniel Nyberg tecknat seniorkontrakt med klubben inför den kommande säsongen i Hockeyettan.
– Det ska bli väldigt roligt att testa någonting nytt, känna på en ny stad och klubb. ÖHF är en klubb som är duktig på att utveckla spelare, kommenterar Nyberg i ett pressmeddelande.

Daniel Nyberg har Skellefteå AIK som moderklubb men spelade för SK Lejon i Hockeyettan när den senaste säsongens spel i J20 Nationell stängdes på grund av den rådande pandemin. Nu fortsätter han i Hockeyettan tillsammans med ÖHF. 
– En välutbildad spelare som fått sin skolning i Skellefteås ungdoms- och juniorverksamhet. Daniel är stabil i sitt spel, placeringssäker och han sätter alltid laget i främsta rummet. Under juniortiden har han också varit kapten vilket visar att det finns ledaregenskaper i honom, kommenterar sportchef Patrick Edlund och säger vidare att Nyberg kommer att bli en viktig pjäs i laget.
– Daniel kommer att bli en viktig pjäs i vårt lag, och vi både tror och hoppas att det här kommer at bli ett bra och lyckosamt samarbete. Vi vet att Daniel har egenskaper som kommer att hjälpa oss framåt.

I ÖHF så kommer Nyberg att spela i tröjnummer 58. Han beskriver sig själv som en defensivt stark back som gillar att ta snabba och enkla beslut. 
– Jag är viljestark, vill utvecklas. Ser mig själv som en defensivt stark back, spelskicklig. Jag gillar att ta snabba och enkla beslut, hitta lösningar, säger Nyberg.

 

Publicerat