Film-TV-Radio

Filmar norsk tv-serie

Marcus Stridsberg, som driver Targa Filmproduktion, fortsätter sitt samarbete med norska NRK. I fjol redigerade och ljudbearbetade Targa säsong 2 av den populära barn- och ungdomsserien Imas. Serien såldes också till SVT. Nu har Marcus Stridsberg även skrivit manus för säsong 3 tillsammans med NRK.

I och med att Covid-19 stängt gränserna mellan Sverige och Norge så blir Targa Filmproduktion det som i filmsammanhang kallas ”second unit”. Det innebär att Targa under våren spelar in delar av serien i Sverige, bland annat i Sälen, Åre och Örnsköldsvik. Här i Örnsköldsvik filmas exempelvis en spännande skoterjakt.
– Under hösten och vintern har Targa producerat film och tv till bland annat England, Italien, Holland, Norge och Finland. Den rådande pandemisituationen har förstås inneburit massor av utmaningar. Främst eftersom det inte går att resa i samma utsträckning. Samtidigt har det gjort att vi fått tänka om kring inspelningsplatser och casting vilket gör att vi fått upp ögonen för möjligheterna att även filma mer lokalt i Örnsköldsvik, säger Marcus Stridsberg.

 

Publicerat