Du är här

2021-04-08 - Musik
Kent Hilli, sångare i Perfect Plan, som i övrigt består av Rolf ”Trazan” Nordström, Mats Byström, Leif Ehlin och Fredrik Forsberg. Foto vänster: Leif Wikberg

Hilli gör solodebut

Ö-viksbandet Perfect Plan fick för tre år sedan spela på skivbolaget Frontiers stora rockfestival i Milano. I september 2020 släppte bandet sitt andra album ”Time For A Miracle” och nu är sångaren Kent Hilli aktuell med en solodebut. Första singeln ”Don’t say it’s forever” släpps i dag och albumet ”The Rumble” kommer 18 juni.

– Det var skivbolaget som hörde av sig och frågade om jag ville göra ett soloalbum, och det var inte så mycket att fundera över, berättar Kent som skrivit på en deal för ett antal soloplattor.
– Vi får väl se hur det går med den första innan jag tar nästa steg.
Kent hade just skrivit klart Perfect Plans andra album när han i mars ifjol kastade sig över solodebuten.
– Det här har varit möjligt genom att jag slutade mitt jobb och kunde satsa fullt ut på musiken, säger Kent och lovar att solokarriären inte påverkar framtiden för Perfect Plan.
– Tvärtom, vi ska börja skriva på ett nytt album i sommar. Vi fick otroligt bra gensvar på vårt senaste album, klart över förväntan. Plattan släpptes också på vinyl och den sålde slut omgående.
Till solodebuten har Kent samarbetat med producenten och multimusikern Mike Palace i Stockholm, ett samarbete som fungerat utmärkt.
– Vi hittade varandra direkt, vi har samma musiksmak och samma influenser. Jag skrev hemma och gjorde akustiska versioner som jag skickade till honom, sedan har han arrat upp dem. Målet var att det inte skulle låta som Perfect Plan så det är ett annat sound, inte lika gitarrbaserat och inte lika hårt. Men det är trots allt melodiös hårdrock det handlar om. 

 

Dela med dig av denna artikel på: