Du är här

2021-04-01 - Modo Hockey

Henrik Gradin blir ny sportchef

Modo Hockey meddelar att Henrik Gradin är föreningens nya sportchef.
– Jag känner mig supertaggad att dra igång och samtidigt är jag full av respekt för att det måste få ta tid att bygga Modo Hockey framåt. Jag är stolt och hedrad över att få komma tillbaka till Modo Hockey, klubben i mitt hjärta, kommenterar Gradin i ett inlägg på Modos hemsida.

Henrik Gradin har stor erfarenhet inom hockey på högsta elitnivå och har bland annat varit scout för Colorado Avalanche under de senaste fem åren. Utöver det så har han även tidigare erfarenhet med Modo inom både dess junior- och seniorverksamhet då han har representerat klubben i både J18, J20 och Elitserien.

Han säger att det känns både kul och inspirerande att bli en del av Modo. Utöver att bygga ett lag som tar herrtruppen tillbaka till SHL så vill han även utveckla damsidan samt juniorverksamheten.
– Det känns kul och inspirerande att få vara en del av den här organisationen. Vi har en resa att göra framåt och det ska vi göra tillsammans, jag ser fram emot att bygga ett starkt team och återta en plats i SHL. Jag vet vad det betyder för alla våra supportrar, partners och hela stan. Nu ska vi försöka bygga något långsiktigt hållbart såväl på Herr som Damsidan, kommenterar Gradin och fortsätter:
– Att jobba med att utveckla vår juniorverksamhet ligger i vårt DNA, det är något jag brinner för. Jag vill se våra egna juniorer få utvecklas och få chansen på högsta nivån.

Gradin ersätter den tidigare sportchefen Fredrik Glader och hans kontrakt gäller för de tre komande säsongerna. Den 1 maj ansluter han till klubben. Modos VD Johan Widebro säger att de kommer att avslöja fler positiva nyheter för klubben inom den kommande 2 veckorna.

 

Dela med dig av denna artikel på: