Du är här

2021-04-06 - Politik
Emil Källström.

Källström lämnar riksdagen

Emil Källström lämnar riksdagen och sin roll som ekonomiskpolitisk talesperson för Centerpartiet efter mandatperiodens slut i september nästa år.
– Nästa jobb kan lika väl ta mig till New York som Örnsköldsvik, säger Emil.

Emil Källström lämnar riksdagen och sin roll som ekonomiskpolitisk talesperson för Centerpartiet efter mandatperiodens slut i september nästa år. Några politiska uppdrag i Örnsköldsviks kommunfullmäktige blir det därefter inte heller. I alla fall inte enligt den 34-årige politikerns nuvarande plan.
– Det är inget speciellt som har hänt men jag har länge sagt, med tanke på hur ung jag var när jag blev invald i heltidspolitiken, att jag inte tänkt göra det här på livstid. En, max två mandatperioder skulle räcka. Nu är jag inne på min tredje så egentligen har jag dragit över min egen deadline, men det har kommit nya uppdrag, nytt ansvar och spännande arbetsuppgifter så det har varit intressant att fortsätta, säger Emil Källström, 34.
Vad som yrkesmässigt väntar runt hörnet är oklart.
– När jag varit inom politiken så pass länge är det dags att fortsätta lära mig olika saker i en annan samhällssektor och då ligger näringslivet nära till hands. Jag hoppas det finns intressanta arbetsuppgifter, men jag vill göra saker i tur och ordning och tycker att det känns viktigt att inte veta. 
Hur ser du på tiden i Centerpartiet?
– Jag är oerhört nöjd, jag har inte kunnat få uppleva mer intressanta uppdrag de senaste tio åren. Gällande det lokala är jag väldigt nöjd med att ha bidragit till forskningssatsningar i mångmiljonklassen vid Rise i Domsjö och ett nytt regemente i Sollefteå. Och det jag kommer komma ihåg resten av livet; hanteringen av den akuta coronakrisen, när vi tog fram stödpaket efter stödpaket efter intensiva förhandlingar med mig som ledde partiet.
Familjegården i Sund kommer alltjämt att vara den fasta punkten för Emil, hans fru och ettåriga dotter. 
– Men vi är en ung familj och livet är långt. Nästa jobb kan lika väl ta mig till New York som Örnsköldsvik. Vi är öppna för vad livet har att ge, säger Emil Källström.

Dela med dig av denna artikel på: