Du är här

2021-04-04 - Nyheter/Reportage
  • Foto: Mats Hägglund
  • Foto: Mats Hägglund
  • Foto: Mats Hägglund

Insändartext: Trehörningsjö dansade och log

Mycket passande samlades tresjöborna under alla hjärtans dag på isen vid Kerstins Udde för gemensam hjärtlig samvaro med brinnande eldar, ett flertal grillar och fikabord. I fokus för firandet var invigning av den nybygda igloon #iglookerstinsudde.

En vecka tidigare hade den mästerliga iglobyggaren Arne Melbin #igloomani tillsammans med entusiaster från Kerstins udde och byn arbetat från morgon till kväll, trotsande kyla och mörker under två dagar, färdigställt en igloo.
Erica Hansdotter och Catarina Lindkvist som driver Kerstins Udde, Trehörningsjö Camping och Stugby berättar att de också haft sina första nattgäster i igloon. De sov hela natten, men på morgonen kändes det tydligen lite kylslaget, berättar Catarina.  
I dessa coronatider har dansen Jerusalema blivit populär för att sprida lite ljus och glädje. Därför kändes det naturligt att avsluta dagen med dansen och ett tjugotal danssugna var villiga testa företeelsen. Flera försök gjordes under ledning av mer kunniga instruktörer och till slut gungade isen i takt med musiken i Jerusalema. Ett perfekt avslut på en mycket trivsam och uppskattad familjedag i Trehörningsjö.

av Mats Hägglund

 

Dela med dig av denna artikel på: