Du är här

2021-03-31 - Hockey

ÖHF rekryterar på målvaktssidan

ÖHF meddelar idag att de rektryterar Linus Marcko som målvakt. Det innebär att målvaktssidan är klar för den kommande säsongen i Hockeyettan då de även har Simon Rönning i laget sedan tidigare.
– Vi är mycket glada över att Linus valt att fortsätta sin karriär i ÖHF. Vi har stött på honom under säsongen och då har han visat att han håller mycket hög klass, säger Patrick Edlund, sportchef i ÖHF

Marcko, 22 år i maj, har Viggbyholms IK som sin moderklubb men fick sin juniorutbildning i Timrå. Under säsongen 2019/20 spelade han i Nordamerika, och det var tänkt att han skulle fortsätta spela där under 20/21 men på grund av pandemin så fick han istället spela för SK Lejon i Hockeyettan. Nu kommer han till ÖHF för att tillsammans med Rönning försvara målkassen.
– Det känns riktigt bra att komma till Örnsköldsvik och ÖHF. Jag ser det här som en bra sluss för att ta nästa steg. Jag vet att ÖHF har utvecklat målvakter och att nu få möjligheten att bli en del av det är inspirerande, säger Marcko.

Patrick Edlund säger att ÖHF nu känner sig trygga i sin målvaktsposition inför den kommande säsongen.
– Med Simon och Linus i truppen så känner vi oss trygga med vår målvaktsposition. Det här är två bra målvakter på nivån, och två målvakter som är i utveckling.

Marckos kontrakt gäller för säsongen 2021/22. Han kommer att spela med tröjnummer 39.
 

Dela med dig av denna artikel på: