Du är här

2021-03-29 - Nyheter/Reportage
Foto: Jörgen Jensen

Coop tar över efter Hemköp

I veckan stänger Hemköp på Stora Torget, och nu är det klart att Coop Nord kommer att ta över lokalen och öppna en ny butik i sommar.
– Vi är glada över det fina butiksläget i en välinvesterad galleria med flera goda grannar. Genom etableringen av den nya Coop-butiken verkar vi för att bibehålla en levande stadskärna som stärker cityhandeln i Örnsköldsvik, säger Henrik Skyttberg, vd för Coop Nord, i ett pressmeddelande.

Det var i slutet på februari som Hemköp meddelade att de stänger butiken i Magasinet på Stora Torget. När nyheten kom så var det oklart vad som skulle hända med lokalen, men idag meddelar Coop Nord att de tecknat ett kontrakt med fastighetsägarna Point Properties som sträcker sig över flera år.

Den nya butiken får namnet Coop City Örnsköldsvik, och Coop Nord investerar närmare 10 miljoner kronor i butiken. Inför öppnandet så planerar de att rekrytera ett 20-tal medarbetare. Butiken väntas ska omsätta 35-40 miljoner kronor om året.

Tillträdandet av lokalen kommer att ske först den 1 juli, och då kommer en ombyggnation av lokalen att ske. Därefter väntas den nya butiken öppna under sommaren. Butiken ska ha en stark färskvaruprofil och måltidslösningar som passar både gourmander och kunder på språng.
– Butikens attraktiva centrumläge gör att vi kommer erbjuda våra medlemmar och kunder en riktigt bra service. Cityhandel i Örnsköldsvik har klarat sig bra trots pandemin. Coop City Örnsköldsvik kommer att bli ett utmärkt komplement till våra övriga butiker i Örnsköldsvik, säger Henrik Skyttberg. Vi känner en stor tilltro till vardagen bortom pandemin och vi kommer att stå rustade för framtiden.

Magnus Åkesson, vd på Point Properties AB som äger fastigheten Magasinet, säger att det är glädjande att de får presentera Coop som hyresgäst.  
– Det är mycket glädjande att få presentera Coop Nord som hyresgäst i Örnsköldsvik, där båda parter har samma långsiktiga fokus på att bidra till och stärka stadens centrum. Coop Nord är ju redan idag hyresgäst i vår fastighet i Timrå och med detta avtal stärks relationen för vårt gemensamma arbete.

 

Dela med dig av denna artikel på: