Du är här

2021-03-26 - Miljö

Earth Hour imorgon

Imorgon släcker vi lamporna och stänger av elektriska apparater mellan klockan 20.30 – 21.30. Då är det nämligen dags för årets upplaga av Earth Hour.

Earth Hour är en återkommande internationell kampanj startad av Världsnaturfonden, WWF, där vi släcker ner lamporna i en timme för att sända ett meddelande till politikerna att ta miljöfrågan på större allvar. 2021 beskrivs som ett supermiljöår av WWF då många viktiga globa beslut väntas ska tas runt flera ödesfrågor om klimatet och den biologiska mångfalden, och det kan därför vara viktigare än någonsin att så många som möjligt skickar signalen till politikerna.

Att delta är enkelt: mellan klockan 20.30 – 21.30 släcker du alla lampor i bostaden. Du kan även välja att koppla ifrån strömmen till all icke-nödvändig elektronik i huset. Ju fler som släcker ner desto större signal och tydligare budskap skickas. Under #ärdumed och #earthhour på sociala medier så kan du även uppmana andra och berätta om vad du gör för att uppmärksamma Earth Hour.

Om du vill läsa mer om Earth Hour och hur du kan engagera dig så kan du klicka här för att komma till Världsnaturfondens hemsida.

 

Dela med dig av denna artikel på: