Du är här

2021-03-24 - Övrigt
Foto: Emma Grann/Håll Sverige Rent

Skräpplockardagarna siktar på rekordmånga deltagare

Anmälan till Skräpplockardagarna har bara varit öppen i några veckor, men redan nu ser det ut att bli rekordmånga som kommer att delta.

Skräpplockardagarna är en årligt återkommande kampanj, anordnat av Håll Sverige Rent, som går ut på att skapa förståelse och engagemang för skräp och dess påverkan på naturen. Detta görs genom att framförallt skol- och förskolebarn får gå ut och plocka skräp tillsammans. 

I bara tre veckor har anmälan till årets upplaga varit öppen, men redan nu är över 400 000 deltagare anmälda. I fjol deltog ungefär 600 000 personer i kampanjen, och i år är målet att runt 900 000 barn och unga kommer att delta och plocka skräp minst en gång under perioden mars till juni. I Örnsköldsviks kommun så var det under fjolåret ungefär 4 000 barn och unga som deltog i kampanjen, och vid publiceringen av denna artikel så var drygt 1 500 barn anmälda till årets upplaga.

De skolor och föreningar i kommunen som anmäler sig får gratis skräpplockningsmaterial från Håll Sverige Rent samt erbjuds skräphämtning av Miva. Kommer anmälan in innan den 30 april så får man även delta i en tävling där en förskola respektive en grundskoleklass vinner en prispeng från Miva på 3 000 kronor vardera. Klicka här för att komma till Mivas hemsida där du kan läsa mer om tävlingen.

Om du vill veta mer om kampanjen Skräpplockardagarna så kan du klicka här för att komma till Håll Sverige Rents hemsida.

 

Dela med dig av denna artikel på: