Hus & Trädgård

Stigande priser på fritidshus och hus

Huspriserna i Västernorrland steg i februari med 15,9 procent jämfört med för ett år sedan och kan jämföras med 14,6 procent för riket som helhet.

En villa kostar i dag i genomsnitt 1 865 000 kronor i Västernorrland. Det uppger Länsförsäkringar Västernorrland som inte ser några skäl för räntehöjningar, snarare tvärtom.
– Man skulle faktiskt kunna hävda att sannolikheten är högre för en ytterligare räntesänkning på grund av utsikterna för inflationen. Vi kommer att få en högre inflation i år, men redan nästa år förväntas inflationen bli lägre. Vi ser exempelvis inga tecken på en så stark löneökning som skulle kunna leda till ett högre inflationstryck, säger Svante Berggren, bankchef Länsförsäkringar Västernorrland.

Samtidigt har priset för fritidshus i länet de senaste fem åren stigit med 30 procent, visar statistik sammanställd av Fastighetsbyrån, att jämföra med rikssnittets 25 procent. Genomsnittet för ett fritidshus i Västernorrland är 1 308 942 kronor. I Örnsköldsvik 1 462 656, i Sundsvall 1 397 373 och i Härnösand 1 108 740 kronor. 

 

Publicerat