Nyheter/Reportage

Årets Domsjöbo

Anna Mannelqvist har av Domsjö Gårdsägareförening utsetts till 2020 års Domsjö-bo. Det är sjätte gången den stora föreningen, med omkring 1 100 medlemmar, delar ut den här utmärkelsen och när Anna Mannelqvist nu tilldelas hedersbetygelsen beror det på hennes idoga arbete som ordförande och tränare i Vårby IK.

– Vi flyttade från Sollefteå till Domsjö 2000 och då var det 15 aktiva skidåkare i Vårby IK, fördelat på fem familjer. Nu är vi 170 medlemmar och 85 procent av alla som tränar är också med och tävlar.
Under Annas tid som ordförande har Vårby IK bland annat byggt en skicrossbana, köpt in en snökanon och anlagt en vattenbassäng för snöproduktionen.
– Vi ville ha en anläggning som inte bara är ett skidspår i skogen så vi skapade ytor för att barn och unga ska trivas och kunna ha roligt. Vi har lyckats skapa en inkluderande miljö för alla och det känns fantastiskt roligt att vi blir uppmärksammade på det här sättet. Det här är hela föreningens pris, vi är många krafter inom Vårby IK, jag är bara ordförande, säger en glad Anna Mannelqvist.

 

Publicerat