Ungdom

Unga och hälsa

”Rakt på sak” är kommunens webbinarium för unga mellan 13 och 25 år, digitala träffar via Teams där ungdomar ges möjlighet att få svar på frågor och funderingar som de bär på. Ett första webbinarium om Covid-19 har redan genomförts med ett 25-tal deltagare och positivt gensvar – nu är det dags för nästa digitala möte, med hälsa i fokus.

”Att må bra inifrån och ut” är rubriken när hälsocoachen Mårten Nylén, känd från bland annat ”Biggest Loser” delar med sig av sina tips. Räkna med en föreläsning med ett viktigt budskap i att må bra som den man är, Mårtens definition av hälsa är att må bra inifrån och ut och att känna sig glad.
– Vi samarbetar med Friends och Mårten är en av deras ambassadörer. Vi vet att det är rätt många unga som har det tufft just nu och vi tror att Mårten kan locka många lyssnare, säger fritidskonsulent Pernilla Grundström, som jobbar som mobil fritidsledare i kommunen.

”Unga och hälsa” sänds onsdag 24 mars 18.00-19.30 och under passet finns möjlighet att ställa frågor via chatt och sms.
– Vi har gjort tröskeln så låg som möjligt för deltagande. Man behöver inte ha kameran på och man behöver inte prata om man inte vill, poängterar kommunens demokratisamordnare Camilla Larsson.
21 april hålls ett tredje webbinarium om trygghet och säkerhet där bland annat Polisen och BRÅ medverkar.

Läs mer om ”Rakt på sak” på ornskoldsvik.se/raktpasak.

 

Publicerat