Nyheter/Reportage

IOGT-NTO vädjar om hjälp

Som en del av de många bränderna i Nätra för vilka två män nu sitter häktade, brann natten till den femte februari IGTO-NTO:s samlingslokal i Åte ned till grunden. Lokalföreningen vädjar nu om hjälp från allmänheten för att ha råd till återuppbyggnad.

– Åtegården betyder jättemycket för både oss och bygden. Där kan vi jobba med frågor som ligger nära hjärtat, som att hjälpa barn och pensionärer, invandrare och alkoholister. Det är också många som hyr och har aktiviteter där, säger ordföranden Steffan Vesterlund.
Exempelvis har Åtegården hyst barnkalas, surströmmingsfester och loppisar och tjänat som lokal för hundkurser, bordtennis, linedance och sommaktiviteter för skoleelever. Kostnaden för att bygga upp samlingslokalen igen räknar Steffan efter samtal med försäkringsbolaget landa på mellan 600 000-900 000 kronor.
– Gården byggdes 1932 och har renoverats och byggts ut under åren. Jag har varit med i styrelsen i sju år och hunnit söka pengar av Boverket för att ordna både nöd- och handikappsingång och altan. Men just nu har vi inte så mycket pengar, jag skulle tippa 150 000 på kontot. Därför har vi startat en insamling och hoppas komma upp till summan med hjälp av privatpersoner. Vi söker även bidrag på andra ställen, många bäckar bildar en stor å, säger Steffan Vesterlund.

Vill du hjälpa föreningen? 
Swish: 123 595 8038
Bankgiro: 847-3977( IOGT-NTO:s mitt-distrikt). Märk med ”Åte” i samband med gåva.

 

Publicerat