Samhällsinformation

Digital vaccinbokning öppnar igen

Idag öppnar den digitala bokningen för vaccination mot covid-19 igen för personer 80 år eller äldre. Det går även att boka tid via telefonsupport.

När Fas 2 av vaccineringen drog igång för ett par veckor sedan så blev det mycket problem med det digitala bokningssystemet, och regionen valde istället att stänga systemet och ringa upp de äldre som skulle erbjudas tid för vaccination. Nu har man gjort en del förändringar i systemet som ska förhindra att samma problem sker igen, och från och med idag så kan man boka sin tid digitalt igen.

Prioriteringen av vem som erbjuds vaccin görs utifrån först och främst ålder där äldre får gå först, och inledningsvis är det bara personer 80 år eller äldre som kan boka tider. Allteftersom att fler blir vaccinerade så kommer även bokningen att öppna upp för fler äldre. 

Bokningen gör du digitalt genom https://www.1177.se/Vasternorrland/. Anhöriga kan hjälpa den som finner det svårt att boka. Det går även att boka tid genom att ringa telefonsupport på telefonnummer 0611-804 00. Ring inte vård- eller hälsocentral för att boka tid och ring inte heller regionens växel eller 1177 Vårdguiden.

Om du vill läsa mer om vaccinationen så kan du klicka på följande länkar:

Region Västernorrland
1177 Vårdguiden 

 

Publicerat