Nyheter/Reportage

Nu kan du besöka släktingar på boenden igen

I och med att både boende och personal på kommunens vård- och omsorgsboenden är fullt vaccinerade så avråds anhöriga inte längre från att besöka sina släktingar. Besök kan ske under förutsättning att man följer rådande försiktighetsåtgärder, skriver Örnsköldsviks kommun på sin hemsida.

Att följa rådande försiktighetsåtgärder innebär att besök bara sker när man är frisk och att man håller avstånd från andra personer på boendena såsom personal, andra boende och andra besökare, samt att man ser till att tvätta händerna ofta och noggrant. Uppvisar man minsta symtom på smitta, stora eller små symtom, ska man stanna hemma. Oavsett om man själv är vaccinerad eller inte så ska man följa samhällets rådande restriktioner, personliga försiktighetsåtgärder och visa hänsyn till andra.

Just nu pågår även vaccineringen av personer med hemsjukvård och hemtjänst, samt vaccineringen av personer som ingår i Fas 2 (framförallt de som är 70 och äldre eller har insatser inom LSS). Nyligen så godkändes Astra Zenecas vaccin för äldre personer vilket förväntas snabba på vaccinationstakten en aning. 

Källa: Örnsköldsviks kommun

 

Publicerat