Näringsliv

Småföretagare ser ljust på 2021

80 procent av småföretagare i Västernorrland ser positivt på 2021 enligt en undersökning som Visma låtit genomföra.

2020 var ett tufft år för många småföretagare, och likaså fortsätter 2021 vara tufft. Men trots det så ser åtta av tio av länets småföretagare positivt på året, och över hälften, 55 procent, tror också att företagets omsättning kommer att utvecklas bättre under 2021 jämfört med fjolåret. Oron för företagets framtid med anledning av coronasmittan är även relativt låg med bara 25 procent av företagare som svarade att de var oroliga. 
– Det ger hopp att Västernorrlands småföretagare ser ljust på framtiden, trots att pandemin fortfarande påverkar samhället i högsta grad. Eftersom fyra av fem jobb skapas i små och medelstora företag är det oerhört viktigt att småföretagen överlever och fortsätter att utvecklas, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs, i ett pressmeddelande.

Tidigare i år så framgick det även av statistik från Bolagsverket att antalet nyregistrerade företag i länet ökade med 16 procent under 2020, trots pandemin. För riket i stort så blev året till och med ett rekordår för antalet nyregistrerade företag med en ökning på 14 procent jämfört med 2019.

Källa: Visma

 

Publicerat