Övrigt

Tre tips på Bokrean

Årets bokrea är i gång sedan tisdag förra veckan och på grund av pandemin är den sedvanliga volymen böcker Akademibokhandeln i Örnsköldsvik fått sig tilldelat något mindre (medan det alltid går att beställa hem på nätet). Reseguider är det av naturlig anledning också betydligt mindre fokus på. Men intresset hos kunderna är likväl stort.
– Generellt säljer romaner och deckare fortare än fackböcker och litteratur. Hela 2020 har varit ett norrlandsår och böckerna från de norrländska författare som är med på rean, som Nina Wähä och Karin Smirnoffs Jana Kippo-trilogi, är redan slut, berättar Lina Hörnell på Akademibokhandeln.

 

För 7ans läsare har hon efter att ha diskuterat ihop sig med övriga kollegor tre finfina tips på andra titlar:

 

Skönlitteratur

”Samlade verk” Lydia Sandgren
Vinnare av Augustpriset 2020. ”En roman om djup kärlek, mångårig vänskap och konst i spänningsfältet mellan fiktion och sanning. En stor-slagen Göteborgsskildring med moderniteten och klassresan som fond.”
Lina: Lite av en favorit och ett litet praktverk, gillar man att läsa ska man läsa den här. Att det är hennes debut är också lite häftigt.

Kokbok

”Chez Wood” Sofia Wood
”Boken står på tre ben – vardagen, festen och vilan – och tar ett helhetsgrepp om dem alla. Här hittas de oemotståndliga recepten, det dukade bordet och tankar om måltidens betydelse: som energigivare, som mötesplats, som kärlekshandling.”
Lina: En bok man bara vill se och ta i även om man inte lagar, den är estetisk och otroligt vacker. Recept på exempelvis ugnsbakade fattiga riddare, bananbröd, svampragu och vodkapasta – den är jättegod!

För barnen

”Jordens fantastiska fakta” Jens Hansegård & Anders Nyberg
Samlingsverk på fem volymer. ”Här har fem böcker i den lättlästa serien om Jordens fakta samlats i en härlig presentbok. Det handlar om jordens tuffaste djur, försvunna skatter, mystiska platser, utdöda djur och rekord av olika slag.”
Lina: Otroligt härliga bilder och lämpligt med text. En perfekt uppslagsbok för små vetgiriga som verkligen samlat saker som barn undrar över.

 

Publicerat