Du är här

2021-02-18 - Nyheter/Reportage

Ny app-funktion ska visa var bussen är

Under våren 2021 så kommer Din Tur att genomföra tester av en funktion i sin app som låter resenärer att se den nuvarande positionen för den buss som de vill åka med.

Under 2020 så lanserade Din Tur systemet Realtid till sina digitala hållplatser. Systemet känner av bussens positionering och beräknar sedan ankomsttiden till hållplatsen. I vår så planerar de på att genomföra tester av realtid i sin app, och när tjänsten lanseras så kommer det att bli möjligt för resenärer att se på en karta var bussen som de väntar på befinner sig.
– Det kommer bli ett lyft för våra resenärer att direkt i mobilen kunna se var bussen är. Om bussen skulle vara försenad kan man vänta med att gå till hållplatsen säger Per Wahlberg, ordförande på Din Tur, i ett pressmeddelande.

Under 2021 så kommer Din Tur även att förstärka sin organisation med ytterligare kompetens inom området trafik och IT. Efter att realtid är på plats så är hållplatsutropen nästa prioritet.
– Hållplatsutrop är en viktig fråga för mig som jag har varit med och drivit framåt. Nu när vi närmar oss bussupphandlingar är det inte ekonomiskt försvarbart att lägga medel eller personella resurser på hållplatsutrop då tanken är att det ska ingå i kommande trafikupphandlingar säger Per Wahlberg.
– Det hade naturligtvis varit önskvärt att få till hållplatsutrop redan nu. Frågan har varit aktuell sedan 2004 men i det tidsläge vi befinner oss i just nu är det inte ekonomiskt försvarbart.

 

 

Dela med dig av denna artikel på: