Du är här

2021-02-18 - Nyheter/Reportage

Ny biltvätt på gång

Snart så får Örnsköldsvik en ny biltvätt på tomten bakom där McDonalds just nu bygger sin nya restaurang. OK arbetar nämligen med att uppföra en ny bemannad biltvätt, skriver Allehanda.

OK har länge sett ett behov av ännu en biltvätt i Örnsköldsvik och har sökt en bra tomt där de kan bygga, säger de till Allehanda. Nu är det klart att det ska byggas en ny bemannad biltvätt på tomten bakom McDonalds, det vill säga bakom där Restaurang Joker och Vallakiosken en gång stod.

Den nya biltvätten ska bestå av två byggnader; den ena en bemannad tvättgata och den andra en snabbtvätt där du tvättar bilen själv. Anläggningen ska bli extra miljövänlig och man räknar med att runt 100 bilar om dagen kommer att kunna tvättas på anläggningen, motsvarande drygt 35 000 tvättar om året.

I nuläget är det oklart när biltvätten kan stå färdigbyggd. Till Allehanda säger Ulf Tjernström, vd för OK Örnsköldsvik, att de måste först få igenom en detaljplaneändring och att bygget därefter kan komma igång så snart som möjligt.

Källa: Allehanda.se

 

Dela med dig av denna artikel på: