Du är här

2021-02-19 - Nöje & kultur
Illustration: Julia Strömberg

Liveshow blir film

Sistaårseleverna på Nolaskolans estetiska program är just nu i full gång med sitt sedvanliga slutprojekt – som tidigare år oftast mynnat ut i flera liveshower i aulan men på grund av pandemin detta år spelas in på film.

– Vi hoppas att folk vill titta trots att den kanske sänds online. Och att vissa tycker det är ännu mer spännande att se vad vi fått ihop med tanke på coronan, säger Nelly Westberg, 18, som i musikalen spelar Leola, en av tre huvudkaraktärer som upptäcker en magisk gitarr och skickas tillbaka i tiden.
– Den visar sig vara en tidsmaskin som de inte förstår hur den fungerar. Leola spelar i ett band tillsammans med Adam och Lukas och ska ha en viktig konsert. De måste ta sig tillbaka samtidigt som de hoppar mellan olika årtionden. 
Publiken, eller tittarna, kan alltså räkna med en hel del örhängen från 60-talet och framåt av den 18 elever starka skådespelar- och musiker-ensemblen. 
Inspelningen har påbörjats i dagarna och beräknas vara klar vecka 9. Därefter väntar redigering.
– I den här kursen behöver man egentligen inte göra en live-musikal, den går ut på att agera på scen. Kanske kan vi inspirera kommande esteter med att vara de första som gör en film, säger Nelly Westberg.
Tidningen 7 återkommer om när och hur esternas show går att ta del av. 

 

Dela med dig av denna artikel på: