Du är här

2021-02-14 - Nyheter/Reportage
  • Foto: Håkan Nordström
  • Foto: Håkan Nordström

Sunds egen pollysemla

Den nya macken i Sund har fått ett varmt mottagande av kunderna. Inte minst på grund av den utökade café-delen där särskilt semlorna just nu kommer i flera, roliga varianter. Däribland den nya, egna Pollysemlan.
– Jag tror att den kommer bli ganska omtyckt, säger Gulfs butikschef Wilma Johansson.

Den 13 november i fjol kunde de nya ägarna av Gulf-macken i Sund, till mångas glädje efter lång väntan, åter öppna butiksdörrarna. Med det kom också verksamheten, som är en riktig familjeaffär, att genomgå några förändringar. 
– Utbudet är ganska likt med fastfood, pakethantering, spelombud och allt som tillhör en mack men vi har flyttat och minskat ner spelhörnan och gjort en caféhörna i stället. Visionen är att satsa mer på fika, egna smörgåsar och en plats för umgänge och surr, säger butikschefen Wilma Johansson vars sambo Erik Öberg står som mackens ägare tillsammans hans föräldrar och två bröder.
– Det är roligt och har gått över förväntan, vi är väldigt tajta allihopa och umgås även på fritiden. Vi är ett bra gäng som kompletterar varandra när det gäller att driva företaget, kommenterar Wilma det släktnära kollegieskapet. 
Även hos tidigare ägare fanns möjligheten att köpa sig en fika – men i dag har alltså utbudet blivit större. För säsongen finns ett särskilt stort sortiment av semlor som skapas på plats tidiga morgnar. Förutom den traditionella och semlor med exempelvis blåbärsgrädde, även en smörcroissant till semla som fyllts med nutella och som Wilma berättar blivit mäkta populär hos kunderna. 
Den senaste kreationen kan dock visa sig bli säsongens stora vinnare.
– Vi bollar fram tillsammans vad vi ska baka, vi har provat med allt möjligt. Det är svårt, det ska vara en bra fyllning och allt ska vara gott tillsammans. Polly är ett populärt godis och choklad är alltid gott, det tänkte vi skulle harmoniera med en semmelbulle och grädde. Jag tror att den kommer bli ganska omtyckt!
Fettisdagen till ära delar Wilma och familjen Öberg med sig av Sunds nya och alldeles egna Polly-semla till 7ans läsare – receptet hittar du här nedanför.

Pollysemla
Följ ett recept för släta semmelbullar eller köp. För cirka 12 semlor, fyll med chokladkräm: 
1 dl mjölkchoklad
Cirka 1 dl vaniljkräm
100 gram Polly 

Smält mjölkchokladen, låt svalna. Blanda med vaniljkräm (smaka av för önskad chokladstyrka). Hacka Polly och lägg en del ovanpå fyllningen. Vispa grädde med lite florsocker och bred ut eller spritsa på. Strö resterande Polly över grädden. Pudra florsocker på locket.
Tips: För mer chokladsmak, blanda i choklad eller nutella under vispning.

 

Dela med dig av denna artikel på: