Du är här

2021-02-11 - Evenemang
Foto: Håkan Nordström

Kärleksbomb från Port 9

Skicka en digital hälsning till nära och kära och låt dig underhållas lagom till Alla hjärtans dag. Temat är kärlek när Port 9 på lördag sänder live med Lajva en Livekonsert.
– Det känns superkul, nu får vi se hur mycket glädje och kärlek vi kan sprida tillsammans i Ö-vik, säger Oscar Sundelin, en av programledarna.

Lajva en Livekonsert har i snart ett år hunnit sända ett flertal konserter från sitt lokala vardagsrum samtidigt som de samlat in pengar till välgörande ändamål – nu senast i december till Musikhjälpen vilket resulterade i över 68 000 kronor.
Nu på lördag, dagen före Alla hjärtans dag, handlar det dock inte lika mycket om pengar som om kärlek. Från klockan 13 och fram till 16 sänder trion live från Systembolagets tidigare lokal i Port 9 med ett program fyllt av musik och aktiviteter samt möjligheten att under sändningen smsa in kärlekshälsningar till partners och släktingar att synas på tittarnas tv-skärmar.
– Port 9 hörde av sig och vi ville absolut hjälpa till att sprida kärlek, vi drog ju i gång i våras när pandemin bröt ut just för att det skulle hända något när alla konserter ställdes in. Allt är inte spikat än, men det blir mycket på schemat. Och låtarna har kärleks-tema – inte bara smöriga utan också glada och peppiga som ”Isn’t she lovely” och ”Walking on Sunshine”, säger Oscar Sundelin från Lajva en Livekonsert som också består av Martin Lundberg och Cecilia Brandehav.

För ändamålet byggs en tv-studio med bord och soffor. Därifrån vankas det inslag med gallerians butiker; modevisning, frisyr-styling, betygsättning av kaffedrinkar, avsmakning av sushi, pyssel och sällskapsspel. Bland annat.

Johanna Näslund, kommunikationsansvarig på Port 9, hoppas att arrangemanget ska ge en stunds glädje och inspiration under pandemin.
– Det är tuffa tider för alla. Vi har alltid pratat om att inte stanna upp utan fortsätta vara kreativa och skapa en aktivitet som är coronaanpassad. Det som gör oss unika på Port 9 är att alla butiker är lokalt ägda och det är verksamhetsägarna som kommit med den här idén. Att vi har fått jobba fram det här tillsammans är verkligen fantastiskt. I normala fall hade vi bjudit in på ett annat sätt men det här är en fantastisk lösning för att sprida glädje och kärlek till alla ö-viksbor och kunder. 

Programmet visas på Youtube och pågår mellan klockan 13-16, lördag 13 februari. Du hittar det genom att söka på ”Kärlekslajv”. Sms-nummer för hälsningar meddelas under sändningen.

 

Dela med dig av denna artikel på: