Du är här

2021-02-06 - Samhälle

Mitt Event tuffar på

Fysiska arrangemang går på sparlåga runt om i världen, men trots det lyser intresset fortfarande för att arrangera. Utbildningen Mitt Event, som arrangeras av Örnsköldsviks kommun en gång per termin, är nu inne på sin tredje omgång.
– Det är jättekul att se att intresset är stort för att arrangera och att folk vill lära sig hur det går till. När den här pandemin är över hoppas jag på att det kommer att explodera med nya spännande evenemang i kommunen, säger utbildningssamordnare Oscar Sundelin.

Varje termin har ett tiotal deltagare examinerats, och dessa fortsätter att fylla på ett redan stort nätverk av arrangörer från Örnsköldsvik.
– Att planera och genomföra ett evenemang kan vara en snårig djungel, speciellt om man aldrig gjort det tidigare. Vem ska man höra av sig till? Vilka tillstånd krävs? Hur når jag ut till rätt målgrupp? Det är bara några av de saker vi går igenom under arrangörsutbildningen, säger Oscar.
Vårens utbildning börjar den 28 februari och veckan innan hålls uppstartsträffar för de som är nyfikna och vill veta mer.

Mer information om utbildningen finns på ornskoldsvik.se/mittevent

 

Dela med dig av denna artikel på: