Du är här

2021-02-07 - Nyheter/Reportage

Dubbelt nominerad

Ida Ömalm Ronvall, uppväxt i Själevad men efter gymnasiet stockholmsbo, har i ungdomskategorin nominerats till Storytel Awards 2021 med båda sina hittils två utgivna böcker, ”Inte som du” och ”Säg nåt då!”, varav den senare – som 7an tidigare skrivit om – har Örnsköldsvik som modell och inspiration för berättelsen.

– Det är en jättefin konkurrens, jag har läst och uppskattat flera av de nominerade. Det känns super, jätteroligt, säger Ida vars två böcker tävlar mot ytterligare 22, alla utvalda på grund av antalet lyssningar och deras höga läsarbetyg.
Röstningen startade 1 februari och pågår till slutet av månaden varefter tre böcker går vidare till en jury där den slutliga segraren koras. Vinnarna i varje kategori får tillsammans med inläsaren varsin statyett och en pris-summa på 10 000 kronor.
– Det är kul att också inläsarna uppmärksammas. Albin Grenholm från Umeå (”Säg nåt då!”) och Christopher Lehmann (”Inte som du”) har verkligen lyckats förmedla rätt ton i böckerna. En inläsare hjälper boken komma fram till läsaren och de har haft hjärtat på rätta stället när de läst in, fattat vad det handlar om och fått till rätt känsla.
Du tävlar lite mot dig själv?
– Ja, det blir så (skratt). Jag hoppas båda går vidare till juryn. Sedan spelar det ingen roll vilken av dem som vinner, i så fall det blir vinst oavsett, säger Ida som just nu skriver på sin tredje bok – även den med Örnsköldsvik i handlingen.
Har du varit tillbaka på sistone?
– Tyvärr inte. Jag skulle, i somras. Jag är jättesugen på att åka upp och ta med mig mina barn.

 

Dela med dig av denna artikel på: