Nyheter/Reportage

Andra vaccineringsomgången på vård- och omsorgsboenden inledd

Vaccineringen mot covid-19 för både boende och medarbetare på kommunens äldreboenden flyter på, och nu har den andra vaccineringsomgången inletts.

Den sista januari hade samtliga boende på kommunens vård- och omsorgsboenden för äldre, samt drygt 800 medarbetare, fått tagit emot en första dos av covidvaccin, skriver Örnsköldsviks kommun på sin hemsida. Nu är den andra omgången, där de ska få sin andra dos och därmed också vara fullt vaccinerade, inledd och beräknas vara klar under mitten på februari. Först får de äldre ta emot sina doser och sedan medarbetarna. Även vaccineringen för personer som tar del av hemsjukvård eller hemtjänst har nu påbörjats.

Susanne Hellström, vaccinsamordnare inom välfärdsförvaltningen, säger att det finns en god vilja att vaccinera sig.
– Vi upplever att det finns en god vilja att vaccinera sig, en inställning som är avgörande för att skapa ett gott skydd mot covid-19 i hela samhället. När personer med hemtjänst och hemsjukvård erbjuds vaccinet, kommer vaccinationen till största delen att ske på hälsocentraler, säger Susanne Hellström, vaccinsamordnare inom välfärdsförvaltningen.

 

 

 

Publicerat