Du är här

2021-01-23 - Nyheter/Reportage

Idrottsanläggningar öppnar för barn och unga

Från och med måndag 25 januari så blir det återigen möjligt att boka lokaler för idrottsträning för barn och ungdomar som är födda 2005 eller senare. Bokningar för andra målgrupper kommer inte att godkännas under perioden 25 januari -7 februari.

Föreningar och du som bokar i privat regi behöver själva avboka era tider i kommunens idrotts- och badanläggningar. Just nu kan du avboka lokal med kort varsel utan avgift. Allmänhetens tider, allmänhetens bad och allmänhetens åkning, i kommunala anläggningar är fortsatt inställda.

Det här gäller vid träning i kommunala anläggningar och lokaler:

  • Aktiva och ledare ska alltid komma ombytta till sina träningspass så att vi kan undvika användandet av omklädningsrum, duschar och toaletter.
  • Kom strax före ditt pass och lämna anläggningen direkt i anslutning till att passet är slut. Stanna inte kvar i anläggningen/hallen.
  • Hyrd tid gäller för ordinarie lag/grupp, det vill säga inga alliansgrupper, blandade grupper mellan föreningar eller mellan lag inom egna föreningen.
  • Barn som ska delta i träning bör mötas upp av ledare i entré. Vårdnadshavare eller annan medföljande får ej vistas i lokalerna under träning.
  • Ledare och aktiva som är på plats ombeds att torka av ytor efter varje träning, det vill säga handtag, toaletter och sittytor som man använt där risk för smittspridning kan finnas.

Just nu råder det även begränsningar på antalet personer som får vistas i en idrottshall samtidigt. På grund av den nya pandemilagen så gäller olika begränsningar på respektive anläggning. Föreningar måste kontakta sina specialidrottsförbund för att ta reda på vilka rekommendationer som gäller för respektive idrott, och kan kontakta respektive anläggning för att kolla upp respektive begränsningar. Observera att förutsättningar kan komma att ändras med kort varsel.

Klicka här för att komma till kommunens hemsida där du kan finna mer information.

 

Dela med dig av denna artikel på: