Du är här

2021-01-22 - Skola & utbildning

Nysatsar på e-sport

Höga Kusten Teoretiska gymnasium satsar återigen på att komplettera sin Tränings- respektive Ryttarakademi med en E-sportsakademi efter att planerna 2019 avbröts på grund av för få sökande. Denna gång med gymnasieskolans ägare Honesta i ryggen.
– De startar även en E-sportsakademi i Skellefteå och i Östersund har det redan funnits ett år. Det gör att vi har mycket bättre förutsättningar att satsa hårdare nu, säger biträdande rektor Peter Hållander.

Utbildningen, som är ett tillval till sedvanliga linjer såsom samhälls- och naturvetenskap, kommer bedrivas ungefär fyra timmar i veckan med fokus på spelutveckling, hälsa och ledarskap samt på värdegrundsarbete och jämställdhet med avsikt att demokratisera spelvärlden och ge tjejer mer inflytande. 
Samtidigt är det i dagsläget oklart om Praktiska Gymnasiets redan befintliga e-sportsutbildning fortsätter till hösten. 
– Vi vet inte just nu. Det handlar mycket om tidsbrist, lärare med specialkompetens att vara e-sportcoach växer inte på träd, säger skolans dito William Hardegård som även ansvarar för dess fordonsprogram.
Den som är intresserad av den nya E-sportsakademien kan göra en intresseanmälan på Höga Kusten Teoretiska gymnasiums hemsida innan 1 februari. 

 

Dela med dig av denna artikel på: