Du är här

2021-01-30 - Nyheter/Reportage
Foto: Mats Forsgren

Två nya yrkeshögskoleutbildningar i höst

Åtta yrkeshögskoleutbildningar har beviljats stöd för att drivas i Örnsköldsvik med start i höst, varav två utbildningar är helt nya för kommunen.

Det är Myndigheten för Yrkeshögskolan som godkänner och beviljar stöd för att driva yrkeshögskoleutbildningar, och de har nu presenterat vilka utbildningar som fått stöd för att drivas i Örnsköldsvik. Förutom att sex utbildningar fått förnyat stöd så startar även två helt nya utbildningar upp: Provtekniker, maskinutveckling, som ges av Institutet för tillämpad hydraulik (ITH), och CAD-ingenjör inom processindustrin som ges av Plushögskolan AB – Teknikhögskolan.
– Med de nya utbildningarna stärks och breddas utbudet av utbildningar inom teknik och tillverkning ytterligare. CAD-ingenjör inom processindustrin har efterfrågats från det lokala arbetlivet i flera år och det är viktigt för aktörer inom processindustrin att utbildningen nu har landat i Örnsköldsvik. Provtekniker är en eftertraktad yrkesgrupp hos de tillverkande industrier som utvecklar maskiner i kommunen, säger Martina Hallberg, utvecklingsstrateg vid kommunledningsförvaltningens folkhälso- och kompetensenhet, på kommunens hemsida.

De sex utbildningar som fått förnyat stöd är följande: Medicinsk Fotterapeut - Kunskap & Kompetens i Sverige AB, Kyrkomusiker 100% och Kyrkomusiker 50% och Musikmakarna Songwriters Academy of Sweden - Föreningen Mellansels Folkhögskola, Hydraultekniker, ITH och Produktionsutveckling Industri 4.0 - YrkesAkademin YH AB.

Utbildningarna kommer att starta under läsåret 21/22. Mer information om utbildningarnas innehåll och hur du ansöker hittar du på Yrkeshögskolans hemsida.

 

Dela med dig av denna artikel på: