Nyheter/Reportage

Rekordmånga förpackningar till återvinning

Under jul och nyår 2020 så slog svenskarna rekord i mängden förpackningar som lämnades in till återvinningsstationerna enligt siffror från Förpacknings- och Tidningsinsamlingen.

Enligt FTI:s siffror så lämnades det in totalt 26 000 ton förpackningar under jul och nyår till landets återvinningsstationer, vilket motsvarar en ökning på 20 procent jämfört med 2019. Under hela december så utfördes även 60 000 tömningar på de ca 5 000 återvinningsstationer som FTI ansvarar för. Trots de många tömningarna så lämnade svenskarna in så pass mycket förpackningar under jul- och nyårshelgen så att det ändå blev fullt på vissa stationer. 
– Vi har verkligen gjort allt vi kunnat för att tömma i rätt tid och vid vår initiala utvärdering ser det på det stora hela ut att ha gått bra. Vi vill passa på att rikta ett stort tack till alla som plattat och vikt ihop sina förpackningar så att mer fått plats i behållarna, det har gjort enorm skillnad. Vi är som alltid glada över att så många återvinner, varje förpackning räknas, säger Veronica Foberg Gustafsson, kommunikationschef på FTI, i ett pressmeddelande.

Källa: FTI

 

Publicerat