Du är här

2021-01-12 - Modo Hockey

Kanadensisk back klar för Modo

Under tisdagsmorgonen meddelade Modo Hockey att den kanadensiske backen Michael Boivin ansluter till herrlaget.
– Mike är en erfaren spelare som kommer hjälpa våra unga backar och han har många bra egenskaper där hans främsta styrkor ligger i skridskoåkningen och ett bra skott, säger sportchef Fredrik Glader på klubbens hemsida.

Den 30-årige Michael Boivin har gedigen erfarenhet inom ishockeyn. Han har spelat i bland annat de nordamerikanska ligorna NCAA och ECHL och kommer senast från fem säsonger i österrikiska EBEL-ligan. Till Modo Hockey ansluter han för att ersätta Jesper Lindgren som återvänt till AHL för att spela för Pittsburgh Penguins.
– Han har varit på vår radar ett tag och nu när Jesper Lindgren lämnade så var vi snabbt på bollen. Efter fem säsonger i österrikiska ligan så har han vanan av stor rink och han har producerat bra där, vilket vi naturligtvis hoppas att han även ska göra här hos oss, säger Fredrik Glader.

Boivin säger själv på Modos hemsida att han ser fram emot att ansluta till klubben, och att det var en ”no-brainer” att tacka ja för spel i klubben.
– Alla som spelar hockey känner till Modo och de spelare som producerats inom klubben. Med tanke på situationen i världen så valde jag att inte spela i EBEL den här säsongen men när Modo hörde av sig var det egentligen en "no-brainer" att tacka ja.
Han hoppas att han ska kunna bidra både defensivt och offensivt på isen.
– Jag hoppas kunna bidra med mitt spel både defensivt och offensivt. Jag försöker använda min skridskoåkning över hela planen och jag vill verkligen vara en spelare som bidrar med min spelförståelse.

Boivin väntas ansluta till laget någon gång under andra halvan av januari.

Dela med dig av denna artikel på: