Du är här

2021-01-06 - Hockey

Tecknar kontrakt med juniorforward

Örnsköldsvik HF meddelar att de har tecknat A-lagskontrakt med juniorforwarden Pontus Sjöberg.
– Det känns roligt att kunna lyfta in en spelare från de egna leden och vi ser fram emot att få fortsätta jobba med Pontus, säger sportchef Patrick Edlund i ett pressmeddelande.

Pontus Sjöberg, född 2002, har Svedjeholmens IF som moderklubb och är inne på sin andra säsong som juniorspelare för ÖHF. Han har tidigare både tränat och spelat med A-laget, och nu går han upp ett steg i karriären då han tecknat A-lagskontrakt för säsongen 2021/22, med option för ytterligare en säsong.
– Pontus har visat att han har kvalitéer och egenskaper i sitt spel som är spännande. Han var med under försäsongen men hade sedan en del skadebekymmer som satte tillfälligt stopp för hans framfart. Det känns roligt att kunna lyfta in en spelare från de egna leden och vi ser fram emot att få fortsätta jobba med Pontus, och tillsammans se till att hans utveckling tar steg i rätt riktning, kommenterar Patrick Edlund.

Själv säger Sjöberg att kontraket med A-laget känns inspirerande, och att han vill ta sin hockey så långt som möjligt:
– Det här är en bra möjlighet för mig och det känns inspirerande. Jag vill försöka ta min hockey så långt som möjligt. Jag är väl medveten att det kommer att krävas ett hårt jobb för att ta en tröja kommande säsong, men jag är beredd att med hårt jobb skapa förutsättningar för att lyckas.

 

Dela med dig av denna artikel på: