Du är här

2021-01-02 - Nyheter/Reportage
Foto: Håkan Nordström

Fortsatt yoga online

Ulrika Sundkvist hade drivit sin yogaverksamhet vid sidan av en anställning i många år när hon tog steget och satsade på heltid i början av året. En start som blev en större utmaning än hon kunnat tänka sig. Planerna på online-yoga fick snabbt bli verklighet och Ulrika kan se tillbaka på ett annorlunda år som ändå blev bra.

– Under sommaren var det många som gick yogan online och när hösten kom och allt hade lättat var alla mina klasser i studion fullbokade. Jag hade minskat på antalet i varje klass och tyckte det såg ljust ut, säger Ulrika.
När de nya restriktionerna på max åtta personer infördes valde Ulrika att stänga sin studio.
– Jag vill ta mitt ansvar och jag skulle inte kunna välja ut åtta som fick vara med i varje klass. Allt fick bli online och jag har både deltagare som månadsprenumererar och som köper mina olika yogapaket, så det rullar på.
Sedan en månad tillbaka har Ulrika även bjudit på yoga live via Instagram en gång i veckan, och hon blev förvånad över intresset.
– Jag tänkte att det blir väl tio men så var det över 80 som var med. Jag får så fin feedback och kan hänvisa dem som vill ha mer till online-yogan. Nu hoppas jag på vaccinet och att få öppna studion igen längre fram. Jag saknar att undervisa, yogan handlar om så mycket mer än positionerna. Det viktiga är relationen, mötet och direktkontakten. När jag ger yoga på Instagram får jag hjärtan på skärmen, när vi möts ser jag det hjärtat i en människas ögon.

 

Dela med dig av denna artikel på: