Du är här

2020-12-26 - Nyheter/Reportage
  • Foto: Håkan Nordström
  • Foto: Håkan Nordström

Den nya huvudtränaren

I början på november förändrades vardagen för Pär Styf. Modo-tränaren Ville Nieminen tackade för sig efter bara nio allsvenska matcher och vips var Styf huvudtränare.
– Under årens lopp har jag lärt mig hur det fungerar i den här branschen så jag blev inte speciellt förvånad, säger han.

Han är trebarnspappan med villa i Hörnett som ägnat större delen av sitt liv till ishockey. Under uppväxtåren i Härnösand handlade det dock om massor av sporter. Förutom ishockey var det fotboll, orientering, handboll, bandy, längdskidåkning, alpint och friidrott.
– Jag testade det mesta och det var väl i 15-årsåldern som jag till slut valde hockeyn. Mina närmaste kompisar satsade på ishockey så det blev naturligt för mig att göra detsamma, säger Pär.
När huvudtränaren Ville Nieminen valde att lämna sitt uppdrag tvekade inte Pär att ta över ansvaret när frågan dök upp. Han känner stödet från klubbledningen och är fast beslutsam om att, tillsammans med övriga ledare i herrlaget, lotsa laget vidare resten av säsongen.
– Det är min givna inställning och skulle klubben erbjuda en fortsättning är jag självklart intresserad av det, säger Pär som inte gör någon hemlighet av att han har en mycket god relation till förre Modo-tränaren Björn Hellqvist.
– Så är det absolut. Det var tråkigt att det blev som det blev, men nu kikar vi framåt och försöker göra allt så bra det bara går. Då kommer också resultaten.
Kontraktet löper ut efter avslutad säsong och en fortsatt tillvaro som tränare på den högre nationella nivån är hans absoluta målsättning. I närmare 25 år har ishockeyn fyllt större delen av hans vakna tid och han vill gärna ha så även i fortsättningen.

Killen som testat att vara mediasäljare i Sundsvall är hockeyfostrad i Antjärns IK, utbildad på hockeygymnasiet i Örnsköldsvik och fick sitt stora genombrott i Timrå IK. 
– Jag försökte kämpa mig in i Modos A-lag, men lyckades inte. Det blev inte mer än som juniorspelare, fortsätter Pär som senare blev en försvarsklippa och lagkapten i Timrå och till och med har några landslagsuppdrag på meritlistan.
Nu drömmer han om att få lotsa Modo Hockey tillbaka till SHL:
– Nu är vi inte redo för det. Vi var det förra säsongen, men alla vet vad som hände och att vi i mångt och mycket fick börja om. Nu jobbar vi vidare för att skapa en liknande resa och det vore fantastiskt om vi i närtid kan lyckas med det. 

Precis som för alla andra blir julfirandet inte som det brukar vara. Pär nöjer sig med att fira julen tillsammans med familjen i Hörnett och överlåter till sin bror att under corona-ordnade former umgås med den äldre generationen.
– Så får det bli. Det är inte så mycket att göra åt, säger den sympatiske och utåtriktade Modo-tränaren och avslutar snyggt:
– Hälsa alla god jul och ett gott nytt år!

Pär Styf

Ålder: 41 år.
Familj: Gift med Sandra. Sönerna Hugo, 18, Helmer, 16, och Harry, 13.
Bor: I villa i Hörnett.
Aktuell: Tog i november över ansvaret som huvudtränare för Modo Hockey.

 

Dela med dig av denna artikel på: