Du är här

2020-12-28 - Nöje & kultur
Rasmus Harnesk Wiklund. Foto: Carola Harnesk.

Save The Noize

Pandemin och dess restriktioner har inneburit en tuff situation för många, inte minst för alla kulturskapare och den svenska livescenen. Nu har ö-viksmusikern Rasmus Harnesk Wiklund från Veritas, som också driver podcasten ”Hårdrock För Fan”, startat ett välgörenhetsprojekt tillsammans med Jesper Lindgren från Velvet Insane och Martin Sweet från Crashdïet.

– Det går ut på att vi som ligger bakom projektet ska spela in en låt med titeln ”Save The Noize”, med tillhörande musikvideo, tillsammans med några av Sveriges och Norges största artister samt musiker inom rockgenren. De första två artisterna som vi presenterar är Åge Sten Nilsen och Trond Holter från det norska ikoniska glamrockbandet Wig Wam, berättar Rasmus.
– Texten handlar om den där obehagliga frustrationen och saknaden efter vår musik-värld, samt oron över om den någonsin kommer att bli som den var förr. De enda som kan påverka det är vi tillsammans.

Inspelningarna görs på distans där de inbjudna musikerna och vokalisterna spelar in hemma. Varje vecka släpps en ny version av ”Save The Noize” digitalt på bland annat Spotify, Itunes och Youtube och på projektets Facebooksida presenteras de olika artisterna.

Alla intäkter från välgörenhetsprojektet går till Musikerförbundets Krisfond som delar ut stipendier och stöttar kultur och musiklivet. Det går också bra att stötta krisfonden genom att swisha valfritt bidrag till 123 356 14 46.

 

Dela med dig av denna artikel på: