Nyheter/Reportage

Drive-in för självprovtagning

Från och med idag finns det möjlighet att utföra självtestning för covid-19 via drive-in. Region Västernorrland har placerat en självprovtagningsstation vid Skyttis IP där den som sitter i egen bil kan göra självtestet.

Precis som tidigare så måste man boka en tid för självprovtagning med en e-legitimation via 1177.se. Självprovtagningen utför du sedan i din bil vid stationen och lämnar in testet till personal som finns på plats. Självtestet är det vanliga testet som visar på om du har en pågående infektion eller inte, och måste analyseras vid ett labb innan du kan få svar. Förutom vid Skyttis i Örnsköldsvik så har regionen även placerad en station vid Högslätten i Härnösand.

Så här skriver Region Västernorrland att drive-in provtagningen går till:

  • När det är dags för din tid, som du bokat genom att logga in i 1177 Vårdguidens e-tjänster, tar du dig till den provtagningsplats du valt med bil. Det är inte tillåtet att åka kollektivt, ta taxi, cykla eller gå eftersom du har pågående symtom covid-19.
  • På provtagningsplatsen ska du stanna där du blir anvisad av personal eller skyltar. Stanna i bilen!
  • Du måste ha med dig giltig fotolegitimation. Det är också bra att ha med handsprit, pappersnäsdukar, en liten påse för skräp och en liten spegel om du har en.
  • Personalen kommer att gå runt och ge dig provtagningsmaterialet genom din öppna bilruta. Följ provtagningsinstruktionen som finns i provtagningspaketet.
  • När du genomfört självtestet covid-19 stannar du där du är så kommer personalen och hämtar provet.

Läs mer om självprovtagningen på 1177.se.

 

Publicerat