Du är här

2020-12-18 - Övrig kultur

Digitala adventsfiranden

På grund av de skärpta restriktionerna i och med covid-19 så ser en del kyrkor till att det finns digitala gudstjänster att ta del av under adventsfirandet.

Det traditionsenliga adventsfirandet med stora körer och psalmsång tillsammans blir det inget av i år i och med restriktionerna som förbjuder allmänna sammankomster på mer än åtta personer. Vid en del kyrkor och pastorat kan det fortfarande vara möjligt för ett fåtal personer att få komma in, och en del kyrkor och församlingar inbjuder till korta drop-in besök. 

Flera församlingar och pastorat anordnar digitala gudstjänster som vem som helst kan ta del av via mobiltelefonen, datorn eller surfplattan. Dessa är antingen livesända eller förinspelade, och går att ta del av via antingen Facebook eller Youtube. Bland de som hittills har annonserat att de planerar livesända adventsgudstjänster finns Själevad-Mo-Björna pastorat, Arnäs-Gideå-Trehörningsjö pastorat, Nätra-Sidensjö pastorat och Grundsundas församling. 

Du kan klicka här för att komma till Härnösands stifts hemsida. Därifrån kan du klicka dig vidare till ditt pastorat eller din församling för att se hur deras planer för adventsfirandet ser ut. Du kan även hitta information i veckans nummer av Tidningen 7 (vecka 51).

 

Dela med dig av denna artikel på: