Nyheter/Reportage

Elias är årets unga landsbyggare

Nu har vinnarna i tävlingen Årets Landsbyggare 2020 korats. Bland vinnarna finns Elias Westin med sitt bolag Wentreprenad i Bjästa.

Årets Landsbyggare är ett pris som delas ut av Leader Höga Kusten till någon som har gjort en insats för att skapa en levande landsbygd och visat på en positiv bild av entreprenörsklimatet genom sitt entreprenörskap eller på annat vis. Priset delas ut i fyra kategorier; entreprenör, entreprenöriell förening, attityd och ung. Jenny Edvinsson, verksamhetsledare, säger att de i år fick in rekordmånga nomineringar till priset.
– Vi har fått in rekordmånga nomineringar i år. Det märks att Årets Landsbyggare är ett pris som engagerar och skapar stolthet. Med priset vill vi lyfta fram den drivkraft som blomstrar på landsbygden så att fler får upp ögonen för de möjligheter om finns, och kan ta del av den gemenskap och entreprenörsanda som präglar Höga Kustens landsbygd.

Vinnarna tillkännagavs idag, och bland vinnarna så tog Elias Westin, 21 år, hem titeln som Årets Unga Landsbyggare med sitt företag Wentreprenad som han har drivit i fem år. I motiveringen står det:
”Elias Westin är 21 år gammal men har redan drivit sitt företag Wentreprenad i fem år. Med glädje, driv och engagemang är Elias en representant för Höga Kustens framåtanda och entreprenörskap – hos Wentreprenad finns bara möjligheter. Elias imponerar på äldre företagare i samma bransch genom att samverka med andra och skapa långsiktiga relationer, samtidigt som hans företag ger många unga medarbetare chansen att utvecklas.”

I år var det fem föreningar, personer och bolag från Örnsköldsviks kommun som tog sig vidare till finalen i tävlingen. De övriga fyra var Ann-Catrin Zackrisson ( Entreprenör), Bygdsam Nätradalen (Förening), Elin Sandström (Attityd) och Emil Lundberg (Ung). Totalt var det tolv nominerade i årets final.

Samtliga vinnare i Årets Landsbyggare 2020

Årets Unga Landsbyggare: Elias Westin, Wentreprenad
Årets Landsbyggare Attityd: Kalle Flodin, @kalleflodin
Årets Landsbyggare Förening: Härnösands Orienteringsklubb/Härnö Trail
Årets Landsbyggare Entreprenör: Anna & David Nilsson, Gårdsbutiken

Du kan klicka här för att komma till landsbyggare.se där du kan samtliga finalister och läsa deras motiveringar.

 

Publicerat