Övrigt

Glöm julbocken – ge bort en get

Hoppets Stjärna har biståndsverksamhet i en rad olika länder och nu inför julen erbjuder hjälporganisationen flera olika möjligheter att sprida julglädje där den behövs som allra mest. På sajten www.hoppfull.se kan du välja mellan olika alternativ, där kan du också plocka ihop ditt eget julpaket. Varför inte ge bort en levande gåva? Genom Hoppets Stjärna kan du ge bort både hönor och getter.

Haitis fattigaste familjer vill gärna ha en get, men de har inte råd att köpa den. Du har råd med en get, men vill nog slippa att ha den hemma. Så du köper geten, familjen i Haiti tar hand om den – och alla får en god jul! När geten sedan får killingar ger familjen bort en killing till en annan familj.
– Aldrig har väl julpaketen varit så viktiga som denna tid, då barn inte får gå till skolan, inte får sin lunch. Vi måste se till att hjälpa hela familjer, och det har aldrig varit viktigare än den här julen att kunna hjälpa dem som är längst ned på stegen, säger Lennart Eriksson, utvecklingsansvarig på Hoppets Stjärna.

Publicerat