Näringsliv

Näringslivet går uppåt

Enligt Norrlandsfondens senaste konfidensindikator så vänder näringslivet i länet åt rätt håll och går uppåt efter vårens hårda svacka.

Norrlandsfonden har tittat på Konjunkturinstitutets barometer för oktober, där 2 400 företag i de fem nordligaste länen fått svarare på frågor rörande bland annat på hur de ser på nuläget i länet och hur de se på den närmsta framtiden. 

Näringslivet i Västernorrland upplevde den djupaste svackan bland norrlandslänen under våren, skriver Norrlandsfonden. Detta ska ha nu återhämtats starkt och läget ligger nu på samma nivå som riket. De starkaste branscherna inom länet är handeln och tillverkningsindustrin. Den starka efterfrågan inom handeln drar upp förväntningarna även för framtiden. Industrin upplever ökad efterfrågan och ser ökad aktivitet på exportmarknaden. För byggsektorn tycks det dock gå sämre då den signalerar om en kraftigt försämrad orderstock och svag efterfrågan.
– Tjänstesektorn upplevde verkligen en sättning under våren, men detta har nu återhämtats rejält och är nu uppe på nästan samma nivå som för ett år sedan. Totalt sett upplever näringslivet i Västernorrland samma läge som riket som helhet, säger Niklas Jonsson, vd på Norrlandsfonden, i ett pressmeddelande.

 

 

Publicerat