Nyheter/Reportage

Många vill besöka Höga Kusten

Enligt en undersökning som Research One genomfört så är Höga Kusten ett av de områden som många svenskar helst vill besöka.

Undersökningen ”Resa i Sverige 2020” har genomförts på uppdrag av SNDMO (Swedish Network of Destination Management Organisations), och syftar att bland annat följa upp coronapandemins effekter på resandet i Sverige under 2020. För Höga Kusten så var 2020 ett rekordår trots pandemin, och det visar sig särskilt nu i undersökningen där svenskarna säger att Höga Kusten är ett av de områden de helst besöker igen.

På frågan vilken plats/stad man helst vill åka tillbaka till hamnar Höga Kusten på en andra plats med ett betyg på 4,4 av 5 möjliga. Besökarna var även väldigt nöjda med bemötandet i området och ger området ett betyg av 4,3, men nöjdheten i bemötandet syns kanske framförallt i att Höga Kusten vann priset ”Bästa Värdskap inom Besöksservice 2020” förra veckan. Gällande atmosfären i området så tar Höga Kusten hem en andra plats efter Öland.
– Fantastiskt kul! Nöjda besökare kommer tillbaka. Det här betyget visar att det ambassadörskap Högakustenborna ger våra besökare och det värdskap näringen och Höga Kusten Turistservice visar är uppskattat av våra besökare – och något utöver det vanliga. Tillsammans skapar vi en atmosfär som är väldigt viktig när svensken väljer resmål, avslutar Mia Karlsson, VD Höga Kusten Destinationsutveckling.

 

Publicerat